Ahhh... DERFOR er det en god ide at rydde op efter kategorier

Læg alle tingene ud på gulvet og få et overblik

skaermbillede-2017-09-08-kl-00-57-38

KonMari-metoden går ud på at rydde op i én kategori ad gangen, fx tøj, bøger og papirer for sig.

Hver gang du tager hul på en kategori, skal du til at begynde med lægge alle ting inden for kategorien ud på gulvet. Når du skal rydde op i dine bøger, skal du altså lægge alle dine bøger på gulvet. En af årsagerne er, at det giver dig et overblik og en fornemmelse af, hvor meget du egentlig ejer inden for den kategori.

At sammenligne tingene med hinanden kan hjælpe dig med at vælge, hvad du skal beholde, og hvad der ska smides ud.

Da jeg for eksempel havde 5 sorte og 3 grå t-shirts liggende foran mig, blev det mere tydeligt, hvilke jeg kunne lide, og hvilke jeg kunne lide mindre, end hvis jeg bare havde vurderet dem hver især ved forskellige lejligheder. Ja, hvis jeg ikke havde lagt dem foran mig, ville jeg faktisk slet ikke have vidst, at jeg ejede præcis 5 sorte og 3 grå t-shirts.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ahhh... DERFOR er det en god ide at rydde op efter kategorier