DIY: glitter påskekyllinger og påskeæg med karse

Slip klæderne løs

konmari marie kondo oprydning tøjmærker prismærke tag tags oprydning rabens saloner kjole dress golden kjole

Da jeg havde to veninder på besøg i sidste weekend til påskehygge, kom vi til at tale om, at vi alle tre havde en del tøj, som stadigvæk har tags på. Især det lidt dyrere tøj får lov at beholde mærket på hjemme hos mig, og jeg har efterfølgende tænkt over, hvad det mon skyldes. For det er ikke dovenhed. Jeg orker trods alt godt at bruge energi på den anstrengelse det måtte være at åbne og lukke en saks.

Jeg er kommet frem til, at det skyldes to ting. 1) At det giver mig mulighed for at bytte tøjet  (ikke fordi jeg er i tvivl, om jeg kan lide det, men det er jo mange penge, så jeg må hellere have en vindue på klem, hvis jeg ombestemmer mig). Og 2) at jeg gerne vil have, at tøjet bevarer sin “ny”-hed, indtil den dag jeg tager det på. Som om det at kappe båndet på en eller anden måde tager noget af værdien fra tøjet. Uden sit tag er det blot blevet en del af de store anonyme tøj-masser inde i det gigantiske skab, og det er ikke længere en nyerhvervelse, som skiller sig ud.

Hvad er der galt med dette billede?
To ting.

For det FØRSTE  burde mit klædeskab bestå af tøj, som hver især er særligt for mig, og som jeg sætter pris på. At have en udefinerbar mængde tøj, der kæmper om pladsen på hylderne, bøjlestangen og skufferne skaber ikke ligefrem et glædeligt miljø. Det er ikke, fordi jeg tror, at min kjole bliver ked af at ligge krøllet sammen bagerste i skabet, holdt nede af endnu en kjole og tre striktrøjer. Men på den anden side skaber sådan et klædeskab bestemt ikke overskud og overblik. Løsningen er at skaffe sig af med det tøj, som man ikke er glad for, og at skabe et “miljø”, så man får det bedste ud af tøjet, altså: fold det ordenligt, hæng det på bøjler og skab overblik. I mit oprydningsprojekt er jeg endnu ikke kommet til mit tøj, så dette emne vender jeg tilbage til senere.

For det ANDET er det en forkert opfattelse, at det nye tøj skal bevare sit tag for at skille sig ud. Tværtimod bør man byde det velkomment ved at klippe båndet til butikken og “adoptere” det i sin tøjfamilie. Det er ikke længere en vare fra en butik, men nu en del af mit dejlige klædeskab.

Træf beslutningen
Jeg er jo i gang med at rydde op i mit hjem med KonMari-metoden, og udgangspunktet for sorteringen er at vælge TIL (dvs. behold de ting, som vækker glæde). Man skal ALLE sine ejendele igennem, og KonMari-metoden fokuserer på at styrke ens beslutningssans. Jeg er altså i gang med at træffe beslutninger for de mange ting, jeg allerede ejer, og så er det da helt SKØRT at tilføje nye ting, hvor der ikke er truffet en beslutning.

Hvis jeg har købt en ting, jeg alligevel ikke er glad for, må jeg jo bytte den, sælge den eller give den væk.

Hvis jeg har valgt at købe en kjole og GERNE vil beholde den, så må jeg også stå ved mit (til)-valg, og vise, at jeg mener det alvorligt ved at klippe snoren over og sætte den fri.

Så velkommen til, du skønne glitrende gyldne sag. Jeg ved, at vi får mange gode stunder sammen ❤️

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

DIY: glitter påskekyllinger og påskeæg med karse